Mensen over mij

  • Opdrachtgever Haags Werkbedrijf Publieke Taken, Anne van der Kooi
  • The team-boost gave us a sense of freedom, openness and was a positive enabler for communication!
  • Jacquelijn gebruikte bij haar project om de interne dienstverlening verder te verbeteren
  • Jacquelijn heeft mij en de organisatie op een verfrissende manier geprikkeld door te wijzen op ingesleten gedragspatronen
  • Jacquelijn is een doortastende professional die zaken goed kan doorgronden
  • Jacquelijn en ik hebben een aantal jaren zeer nauw samengewerkt binnen het Traineeprogramma-team bij PBLQ
  • Jacquelijn Baerwaldt heeft als projectleider voor de inrichting van het nieuwe Institute of Security and Gobal Affairs een lastige klus weten te klaren
  • Jacquelijn is één van die managers die uitstekend een resultaatgerichte aanpak kan combineren met een persoonlijke touch
“Wat mij bijzonder aansprak was dat je “taai” was op de dossiers en dus volhardend in je aanpak met een geheel eigen stijl die sterk ontwikkelingsgericht was. Dat betekende dat mensen het besef kregen dat ze met hun eigen professionele ontwikkeling bezig waren, daarin dienstbaar moeten zijn voor anderen in de organisatie en dat daarbij openheid, kwetsbaarheid, respect en transparantie hoort. HWB-PT heeft in de 6 maanden van jouw directievoering “de akker geploegd” zodat de opvolger kon gaan zaaien. Je hebt een heel goed evaluatierapport achtergelaten waar je opvolgster mee verder kan. Ik zou je zeker aanraden vanwege je deskundigheid en de rust waarmee je ingewikkelde opgaven aanpakt. Er ontstaat niet direct “onrust” in de organisatie terwijl er wel stappen worden gezet en iedereen beseft dat je wel “de bestuurder” bent en dingen aan het veranderen zijn”.Anne van der Kooi, juli 2018 / HWB-PT

“The use of creativity and drawing to connect with each other attracted me most in the approach of Jacquelijn. Before she started, I had doubts about the fit with the team, since it is a predominantly technical group and I was uncertain if they would accept the creative and drawing method of working. It turned out good, it was very well received! It brought us alignment and a common goal for the project. So I am very pleased. And I would gladly recommend Jacquelijn to others. We will continue with another team within DSM, since the creative approach with drawings provides a sense of freedom, openness and a positive enabler for communication. The final drawing is currently used in DSM’s Project’s Newsletter.”

Maritza Fasel-Araque-Vera, juni 2018 / DSM

"Jacquelijn gebruikte bij haar project om de interne dienstverlening verder te verbeteren, creatieve en activerende werkvormen. Daardoor kwamen mensen uit hun comfort zone en dat zorgde voor verrassende resultaten en een open sfeer. Als manager is Jacquelijn verbindend en resultaatgericht. Een waardevolle collega!"

Shirley van Maren-Zoutendijk / Member of the Board at Nuffic, mede-opdrachtgever van Jacquelijn bij Nuffic

"Jacquelijn heeft mij en de organisatie op een verfrissende manier geprikkeld door te wijzen op ingesleten gedragspatronen en hoe we de dingen doen. Dat doet ze op een prettige manier en het houdt mij alert, het zet me aan het denken. Haar presentatie van de projectstart was vernieuwend: een grote poster die in één oogopslag laat zien waar we naartoe willen met het project "Verbetering Interne Dienstverlening". Ook heeft ze een werkvorm bij ons geïntroduceerd (de “proeftuin”) die ons praktisch helpt om zaken eens op een andere manier aan te pakken: ga de dialoog aan, experimenteer en evalueer. Dat helpt ons om in de waan van de dag de doelstellingen van de organisatieontwikkeling in het oog te houden en te oefenen met gedrag dat daarbij hoort. Het zorgt er ook voor dat bedrijfsvoering vaker het gebruikersperspectief betrekt bij onze dienstverlening. Jacquelijn heeft ons daarnaast als interim manager bijgestaan in alle reguliere taken én het coachen en in positie brengen van de teamcoördinatoren naar een managementrol. Dat heeft zij op een resultaatgerichte en open wijze gedaan."

Anton Biemans / Lid directieraad en opdrachtgever van Jacquelijn bij Nuffic.

"Jacquelijn is een doortastende professional die zaken goed kan doorgronden, doorvraagt en snel tot de kern weet te komen. Ze is prettig en correct in de omgang. Ze kent de bestuurlijke wereld en weet zich daar goed toe te verhouden. Weet van aanpakken en behoudt overzicht. Bovenal, een fijne, integere en betrouwbare collega."

Marieke van Puijenbroek / opdrachtgever van Jacquelijn bij het Veiligheidshuis

"Jacquelijn en ik hebben een aantal jaren zeer nauw samengewerkt binnen het Traineeprogramma-team bij PBLQ. We hebben elkaar in die tijd enorm goed leren kennen en het was altijd erg fijn om met haar samen te werken. Jacquelijn heeft veel kennis en ervaring opgedaan binnen het publiek domein en weet daardoor heel goed hoe ze in deze 'wereld' moet acteren. Ik vind haar heldere en open manier van communiceren heel prettig. Ze is een aanpakker, duidelijk in wat ze nodig heeft en wat ze wil bereiken. Ze durft bovendien kritische vragen te stellen en zet anderen tot denken, waaronder mijzelf. Ze helpt mensen graag verder, is eerlijk en begripvol. Ik kan haar zonder meer aanbevelen als adviseur of manager binnen het publiek domein."

Carlijne van den Burg / Collega van Jacquelijn bij PBLQ

"Jacquelijn Baerwaldt heeft als projectleider voor de inrichting van het nieuwe Institute of Security and Gobal Affairs een lastige klus weten te klaren. Ze kwam september 2015 bij ons binnen en per 1 januari 2016 moest het nieuwe instituut binnen de Faculteit Governance and Global Affairs er staan. Ik was haar inhoudelijk opdrachtgever. De setting was soms onduidelijk, Jacquelijn wist daar goed in te opereren en ze liet zich niet gek maken door bestuurlijk “gedoe”. Ze heeft oog voor sfeer en cultuur en gevoel voor de academische wereld. Ze was een klankbord en spiegel voor me, bracht buiten naar binnen en was niet bang om mij of collega’s aan te spreken. Na afronding van haar initiële opdracht heb ik haar gevraagd aan te blijven als adviseur en waarnemend instituutsmanager. In die rol heeft ze de organisatie bij de start begeleid en diverse bedrijfsvoeringstaken op zich genomen. Voorbeelden zijn de organisatie van de eerste instituutsraad, het opstellen van een instituutsreglement en diverse andere organisatorische zaken. Door haar open stijl van communiceren en op samenwerking gerichte houding is ze in deze fase van grote toegevoegde waarde geweest voor mij en ons nieuwe Instituut."

Edwin Bakker / Wetenschappelijk Directeur Institute of Security & Global Affairs

"Jacquelijn is één van die managers die uitstekend een resultaatgerichte aanpak kan combineren met een persoonlijke touch. Met veel ervaring op zak en een no-nonsens benadering zorgt ze voor resultaten en ook nog een goede sfeer! Haar positieve blik, can-do attitude en humor maken het dan ook meer dan leuk werken met Jacquelijn."

Abuzer van Leeuwen / Founder and owner of Dutchreview, was trainee in het team van Jacquelijn