De vraagstukken die speelden waren divers en herkenbaar voor veel teams. Denk aan onveiligheid, groepsvorming, diversiteit, onduidelijkheid rond afspraken en eigenaarschap.

Gedurende een jaar (augustus 2019 tot augustus 2020) heeft Jacquelijn als interim-manager leidinggegeven aan verschillende GGZ-teams van Cordaan. Cordaan is een grote zorgorganisatie in Amsterdam. Zie voor meer info de testimonials van Hanneke Aldenhuijsen en Marcel Mucek over de resultaten die Jacquelijn met de teams heeft behaald.

Ook heeft Jacquelijn in 2020 voor een aantal medewerkers uit de teams die ze onder haar hoede had, een zacht-werken workshop gegeven.

Wat me het meest is bijgebleven is dat de persoonlijkheid van Jacquelijn heel snel heel vertrouwd aanvoelt

Hanneke Aldenhuijsen is GGZ-manager bij Cordaan, Jacquelijn heeft haar gedurende haar zwangerschapsverlof (2e helft 2019) vervangen. Daarna hebben ze samengewerkt als collega’s in het MT van de GGZ van Cordaan (tot augustus 2020). Hanneke: “Wat me het meest is bijgebleven als ik terugkijk, is dat de persoonlijkheid van Jacquelijn heel snel heel vertrouwd aanvoelt. Er was vlot een basis van vertrouwen. Vooraf had ik zelf geen twijfel of Jacquelijn het zou kunnen, met haar ervaring en intelligentie. Dat ze geen specifieke achtergrond had in de GGZ vond ik naar de teams toe wel spannend, want medewerkers kunnen dat soms lastig vinden. Dat is echter positief uitgepakt en in de praktijk geen probleem gebleken. Jacquelijn heeft een duidelijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de teams door hun eigen organisatorisch vermogen te vergroten. Door steeds te blijven vragen: “hoe help ik jou om dit zelf te doen?”. Ik zou Jacquelijn absoluut aanraden. Ze heeft zich de dingen snel eigen gemaakt, is slim en doortastend. Ook gaat ze moeilijke gesprekken niet uit de weg. Ze is echt een senior manager die veel kan brengen”.

Hanneke Aldenhuijsen
GGZ-manager Cordaan

Je daagt mensen uit om uit hun comfort zone te komen en doet dat zelf ook

Ik heb je leren kennen als een verbindende manager met een stijl van leidinggeven die ik zou omschrijven als laagdrempelig en open. Je weet goed mensen aan elkaar te verbinden en zorgt ervoor dat de neuzen dezelfde kant op staan. Je hebt een duidelijke visie op het werk, draagt deze uit en neemt mensen hierin mee. Daarbij heb je ook aandacht voor de onderlinge sfeer en stimuleer je medewerkers zaken naar elkaar uit te spreken. Je daagt mensen uit om uit hun comfort zone te komen en doet dat zelf ook. In deze opdracht ben je ook tegen je eigen grenzen aan gelopen, maar je ging dit niet uit de weg en hebt afgerond.

Marcel Mucek
Directeur bij Cordaan en opdrachtgever van Jacquelijn