Mensen over mij als teamcoach

Het tempo, de afwisseling, stilstaan bij het lichaam, de diversiteit was enorm!

“Het tempo, de afwisseling, stilstaan bij het lichaam, de diversiteit was enorm! Heel veel energie kreeg ik ervan. Wat ik ook bijzonder vond, was dat je door de setting zo snel verbinding maakte met mensen die je eigenlijk niet kent”. Janneke was deelnemer aan de online Reflectie-Connectie in oktober

Janneke Tettero
Programmadirecteur bij de Volksbank

The use of creativity and drawing attracted me most

“The use of creativity and drawing to connect with each other attracted me most in the approach of Jacquelijn. Before she started, I had doubts about the fit with the team, since it is a predominantly technical group and I was uncertain if they would accept the creative and drawing method of working. It turned

Maritza Fasel-Araque-Vera
DSM

Door het traject ben ik veel meer gaan luisteren naar mijn (eerste) gevoel

Maurice deed een coachingtraject bij Jacquelijn
Maurice Rojer is CAO-coördinator bij de FME. In 2019/2020 heeft hij een coachingstraject bij Jacquelijn gedaan, gericht op persoonlijk leiderschap. Maurice vertelt daarover: “Het meest waardevol in de samenwerking vond ik de veiligheid en het gemak waarmee ik met Jacquelijn in alle openheid kon sparren over vraagstukken waar ik op gecoacht wilde worden. Door Jacquelijn haar

Maurice Rojer
FME

Je daagt mensen uit om uit hun comfort zone te komen en doet dat zelf ook

Ik heb je leren kennen als een verbindende manager met een stijl van leidinggeven die ik zou omschrijven als laagdrempelig en open. Je weet goed mensen aan elkaar te verbinden en zorgt ervoor dat de neuzen dezelfde kant op staan. Je hebt een duidelijke visie op het werk, draagt deze uit en neemt mensen hierin

Marcel Mucek
Directeur bij Cordaan en opdrachtgever van Jacquelijn

We zijn geïnspireerd anders om te gaan met de digitale overleg- en werkvormen

  “De teamboost heeft ons een mooie combinatie gegeven van twee belangrijke aspecten. Ten eerste de onderlinge verbinding in tijden waarin we elkaar weinig ontmoeten en zien. Ten tweede zijn we door Jacquelijn geïnspireerd om anders om te gaan met de digitale overleg- en werkvormen, door de ideeën en tools die we gebruikten tijdens de

Barbara Wittebol
Bestuurder Kunst Centraal

Wat ik heel positief vind is dat Jacquelijn iedereen in de groep meekrijgt met de teamboost

Teamboost groot succes
Ronald Kouwenhoven heeft begin 2018 als projectleider bij DSM de teamboost van Jacquelijn Baerwaldt ingezet. Daarmee wilde hij teamspirit creëren en het omvangrijke project direct een goede start geven. Bij het overdragen van zijn rol eind 2019 zegt hij: “Wat ik heel positief vind is dat Jacquelijn iedereen in de groep meekrijgt met de teamboost.

Ronald Kouwenhoven
Project manager Actemium Nederland

Een hele toegankelijke en makkelijke manier om collega’s te consulteren als je een vraag hebt

“Wat ik zelf heb ervaren en ook uit de organisatie heb teruggekregen was dat men de teamboost een heel leuke afwisseling en “echt wat anders”- sessie vond. Het resultaat zat wat dat betreft in het proces dat we met elkaar beleefden. Als concrete ideeën voor eigen gebruik staan de break-outs denk ik bovenaan om vaker

Floor Sax
Management-assistent Kunst Centraal

Juist door dit te doen, wordt de samenwerking beter!

De online workshop maakte duidelijk voor mij dat ik niet voldoende tijd maak voor het niet zakelijke. Zoals die oefening om een voorwerp te pakken en te vertellen wat het voor jou betekent. Dat was heel leuk en ik kreeg direct het gevoel dat ik de andere deelnemers beter leerde kennen dan mijn eigen collega’s

Saskia Verheij
Interim manager bij Intermin en deed mee aan de workshop in oktober 2020

Dit open klimaat heeft ervoor gezorgd dat dingen niet onbesproken blijven en wij nu ons project na ruim drie jaar met trots en een goed gevoel kunnen afronden

Het belangrijkste resultaat van het traject met Jacquelijn is de openheid die we in het team hebben. Dit open klimaat heeft ervoor gezorgd dat dingen niet onbesproken blijven en wij nu ons project na ruim drie jaar met trots en een goed gevoel kunnen afronden. Ik had geen twijfels vooraf of ik door wilde gaan

Joris Wouters
Projectmanager van het Voyager project, één van de Large Capital Projects bij DSM

Wat me het meest aansprak was de oefening met het voorwerp. Ik vond het erg leuk en origineel om persoonlijke voorwerpen van collega’s te zien en de verhalen te horen die daarbij horen

Wat me het meest aansprak was de oefening met het voorwerp. Ik vond het erg leuk en origineel om persoonlijke voorwerpen van collega’s te zien en de verhalen te horen die daarbij horen. Daardoor leer je toch een andere kant kennen van je collega’s. Het is ook een werkvorm die ik zelf kan toepassen. Daarnaast

Ravin Gopal
Projectleider bij Bureau Interim en Advies, gemeente Amsterdam

Waar ik een reguliere teambuilding verwachtte, kreeg ik echt een paar mooie eye-openers erbij

Wat sprak je het meeste aan van de online team-sessie? Er waren eigenlijk 2 mooie eye-openers voor mij: Dat het zo waardevol en leuk is eigenlijk om een hulpvraag aan iemand te stellen, helemaal iemand van een andere afdeling. Daar dacht ik eerder niet zo snel aan, maar waarom niet? Zo ben ik nu aan

Marieke Meliesie
Medewerker Educatie bij het Residentie Orkest

Kleine interventies hebben echt groot effect!

Fasen teamontwikkeling, Teamontwikkeling, Teamdynamiek verbeteren, Evalueren en reflecteren

“Tijdens de online Reflectie-Connectie ervaarde ik dat kleine interventies echt groot effect hebben! Zo pas ik onder andere de bodycheck regelmatig toe en dat helpt mij echt. Het was heel waardevol om bij te wonen.” Patty was deelnemer aan de online Reflectie-Connectie in oktober

Patty Heemskerk
Programmadirecteur bij ICTU

Ik was op zoek naar goede en praktisch hanteerbare manieren om de online verbinding met mijn team te versterken. Dat heeft het programma mij zeker geboden.

“Ik was op zoek naar goede en praktisch hanteerbare manieren om de online verbinding met mijn team te versterken. Dat heeft het programma mij zeker geboden. Daarbovenop kreeg ik ook inzicht in hoe andere typen organisaties dat doen. En als take-away heeft de opzet van het programma mij geholpen om te experimenteren met nieuwe werkvormen

Roomyla Choenni
Programmamanager en lid MT bij het Noord-Hollands Archief

Als belangrijkste resultaat noemt Geertje dat ze nu vaker stilstaat bij wat haar energie geeft, en sowieso hoe ze zich voelt gedurende de werkdag.

Als belangrijkste resultaat noemt Geertje dat ze nu vaker stilstaat bij wat haar energie geeft, en sowieso hoe ze zich voelt gedurende de werkdag. Maar ook daarbuiten overigens, want een huis met pubers vraagt regelmatig de nodige energie. Ze ervaart dat als ze beter stilstaat bij haar energie ze daar rekening mee kan houden bij

Geertje Spinder
Adviseur Bureau Interim en Advies, Gemeente Amsterdam

Als manager is Jacquelijn verbindend en resultaatgericht

“Jacquelijn gebruikte bij haar project om de interne dienstverlening verder te verbeteren, creatieve en activerende werkvormen. Daardoor kwamen mensen uit hun comfort zone en dat zorgde voor verrassende resultaten en een open sfeer. Als manager is Jacquelijn verbindend en resultaatgericht. Een waardevolle

Shirley van Maren-Zoutendijk
Member of the Board at Nuffic, mede-opdrachtgever van Jacquelijn bij Nuffic

Ik heb geleerd dat ik tijd genoeg heb in plaats van te weinig tijd

Jacquelijn heeft mij door de workshop op een relaxte manier kennis laten maken met zacht werken. Wat mij het meeste aansprak was het Zacht Werken spel. Door het spel te spelen kom je tot inzichten hoe werken anders kan. Ik heb geleerd dat ik tijd genoeg heb in plaats van te weinig tijd. Door de

Paulien Gorczynski
Adviseur, Gemeente Amsterdam

Ik merk dat nu sommige dingen weer meer bespreekbaar zijn…

Wat zou je kunnen noemen als belangrijkste resultaat uit de online team-sessie in februari? Ik merk dat nu sommige dingen weer meer bespreekbaar zijn, dat we een referentiepunt daarvoor hebben. Door met elkaar tijd te besteden aan de onderlinge verbinding is het ook een thema geworden dat we serieus nemen. Daarbij hebben we een aantal

Lorraine Décombe
Management-assistent Residentie Orkest

Haar presentatie van de projectstart was vernieuwend

“Jacquelijn heeft mij en de organisatie op een verfrissende manier geprikkeld door te wijzen op ingesleten gedragspatronen en hoe we de dingen doen. Dat doet ze op een prettige manier en het houdt mij alert, het zet me aan het denken. Haar presentatie van de projectstart was vernieuwend: een grote poster die in één oogopslag

Anton Biemans
Lid directieraad en opdrachtgever van Jacquelijn bij Nuffic