Online training voor managers
“Verbind met elkaar”
Met je team van los zand naar een gezonde connectie!

Ben jij manager:

 • Voel je de relatie met je medewerkers verwateren, zie je sommigen helemaal van de radar verdwijnen?
 • Mis je de toevallige ontmoeting bij de koffiecorner en in de wandelgangen?
 • Maak je je zorgen over hoe je straks weer terugkomt op de werkvloer, een goed begin maakt met elkaar?
 • Overzie je nog even niet hoe dat moet in jouw team als de helft van het team op verschillende dagen gaat thuiswerken?
 • Wil je hier wat mee, maar weet je niet waar te beginnen met de online of hybride mogelijkheden?

Het voelt misschien niet zo, maar ook jij kunt het anders doen. Met het online pilot-programma voor hardwerkende managers “Verbind met elkaar” ga jij met je team van los zand naar een gezond teamverband.

Wat gaat het je opleveren?

 • Jij en je mensen zijn weer aangehaakt bij elkaar én de teamdoelen;
 • Je bent effectiever door het toepassen van nieuwe werkvormen en tools;
 • Je breidt je repertoire als leidinggevende met handige interventies en inzichten uit (ook voor als je straks off-line/hybride werkt);
 • Je hebt gedurende het programma tot een maand daarna toegang tot de online leeromgeving;
 • Je verliest minder tijd aan gedoe, non- of miscommunicatie;
 • Jij en je team werken met meer gemak en plezier samen en halen betere resultaten;
  En niet onbelangrijk: je bent met meer energie aan het werk en dat effect behoud je ook na afloop van je (online) werkdag.

“Het tempo, de afwisseling, de diversiteit was enorm! Heel veel energie kreeg ik ervan. Wat ik ook bijzonder vond, was dat je door de setting zo snel verbinding maakte met mensen die je eigenlijk niet kent”.

Aanhoudende lockdown als versneller

Al heel lang wil ik dit online programma maken. Door de aanhoudende lockdown is deze wens in een stroomversnelling gekomen. Want er is veel afstand gekomen op de werkvloer door al het online werken. Die verbindingen wil ik graag helpen herstellen, door managers te supporten die vastlopen met hun team.

Ik heb dat zelf ervaren als manager en dat gaf mij altijd stress. Door gedoe met medewerkers was ik vaak moe en gespannen en dan moest er thuis ook nog van alles. Daarin ben ik zelf ook tegen grenzen aangelopen. Ik vond dat ik het alleen moest kunnen of relativeerde het weg.

Natuurlijk had ik mijn collega’s of mijn partner om mee te praten. Maar soms is dat niet wat je zoekt. Daarbij is de drempel om een collega online op te zoeken hoger en je komt ook niet meer zomaar iemand tegen bij de koffieautomaat.

Misschien herken je dat. Dan wil je gewoon laagdrempelig te rade kunnen bij een deskundige begeleider of sparren met gelijkgestemden.

Dit pilot-programma biedt dat, juist vanwege de mogelijkheden van online samenzijn. Daarom:

 • Hanteer ik een lichte structuur met regelmatige ontmoetingen om je vragen en dilemma’s op tafel te leggen;
 • Mag je me een appje sturen als je ergens tegenaan loopt;
 • Is het programma jouw stok achter de deur, want soms moet je gewoon iets anders doen om met nieuwe – of oude – uitdagingen om te gaan.

Daar daag ik je graag toe uit!

De oplossing: concrete tools en oefenen

Je gaat daadwerkelijk aan de slag met concrete tools en werkvormen uit de teamcoaching, online samenwerking en de methode van zacht-werken. Ik leg ze aan je uit, met een korte instructievideo, handig stappenplan of een opdracht.

Gedurende de week ga jij ermee oefenen. Dit doe je werkendeweg, je integreert het in je werkdag en eigen routines. We werken in korte cycli en houden wekelijks een live-sessie voor o.a. Q&A. Daardoor ga je het echt uitproberen, eraan schaven, fouten maken en eruit halen wat bij jou past.

Het is niet ingewikkeld, maar je moet het wel doen. Wat jij als manager aan jouw team laat zien is daarin van wezensbelang.

“Tijdens de online workshop ervaarde ik dat kleine interventies echt groot effect hebben! Het was heel waardevol om bij te wonen.”.

Praktische informatie

 • Het pilotprogramma is met 7 gemotiveerde deelnemers gestart op 5 maart 2021 en loopt tot in april;
 • De precieze vorm van het vervolgprogramma is nog niet vastgesteld, en zal ook afhangen van de uitkomsten van de pilot.

Voor de pilot werken we op de volgende wijze:

 • Elke week ontvangen de deelnemers een korte video met een thema, de uitleg, eventueel een stappenplan en de oefening(-en) voor die week;
 • Ongeveer wekelijks hebben we een live-sessie van één uur met de groep over het thema en met ruimte voor oefening en Q&A;
 • Ik ben beschikbaar per mail of What’s app voor tussentijdse vragen;
 • Alle live online groep-sessies worden opgenomen, dus als iemand verhinderd is, dan kan die het programma in de eigen tijd later bekijken;
 • We werken met een kleine groep;
 • Bij de start heb ik met iedereen een persoonlijk intakegesprek gevoerd (telefonisch of Zoom-call).

In mei gaan we van start met een nieuwe groep deelnemers voor het programma Verbind met elkaar! Waarbij we met elkaar werken aan de verbinding in je team, hoe je op een goede manier weer (gedeeltelijk) terugkeert op de hybride werkvloer en hoe jij en je team daar met elkaar een goede basis voor gaan leggen.

De prijs

De pilotprijs was eenmalig € 497,- ex btw. In april volgt meer informatie over de details van het vervolgprogramma.

Bonus

Als bonus ontvangen de deelnemers het boek “Een zaak van zacht werken” van Ellen de Lange-Ros (t.w.v. € 20,-) erbij en bij tijdige aanmelding een extra wandelcoaching-sessie (t.w.v. € 250,-) in de regio Den Haag. Heilzaam om te doen en helemaal Corona-proof .

“De workshop liet me zien wat er allemaal mogelijk is online en wat ook echt aandacht nodig heeft. Juist door dit te doen, wordt de samenwerking beter!”.

Over mij

Sinds 2015 heb ik mijn bedrijf Versnelmetelkaar, waarin ik als teamcoach teams begeleid om effectiever en met meer plezier samen te werken. Ik vind het belangrijk dat we het goed hebben met elkaar, we spenderen tenslotte vele uren met onze collega’s. Het gedrag dat jij als leidinggevende laat zien aan je team, bepaalt voor een belangrijk deel de cultuur van samenwerken. Ik help je graag daarin een stap te zetten.

Na mijn rechtenstudie heb ik enkele jaren in het beleid gewerkt in het sociaal domein, daarna ben ik vrij snel gaan leidinggeven. In hele diverse posities, ook interim, meestal in de publieke sector maar ook daarbuiten. Met vallen en opstaan heb ik leren leidinggeven, en dat is nooit saai geweest. Daarnaast heb ik jarenlange ervaring als coach en teamcoach. Ik ben erkend StiR teamcoach en gecertificeerd zacht werken coach.