Online programma voor managers
“Verbind met elkaar”
Met je team van los zand naar een gezonde connectie!

Ben jij manager:

 • Voel je al een tijdje dat jij nu meer nodig hebt om je team bij elkaar te houden?
 • Dat er een andere aanpak of stijl van leidinggeven nodig is om te weten hoe het écht gaat met de mensen? Hoe je iedereen gemotiveerd houdt, ook bij veel remote of hybride werken?
 • Maak je je zorgen over hoe jullie straks weer terugkomen op de werkvloer en een goed begin maken met elkaar?
 • Overzie je nog even niet hoe dat moet in jouw team als de helft van het team op verschillende dagen gaat thuiswerken?
 • Lukt het jou nu niet goed in je eentje die verandering op jouw manier vorm te geven? Omdat je het soms niet aandurft of er gewoon de energie niet voor hebt?
 • En ben je bereid om hier echt mee aan de slag te gaan?

Ontdek dan hoe het online programma voor hardwerkende managers “Verbind met elkaar” jou helpt om jouw doelen met je team te bereiken. Vanuit de nieuwe verbinding!

De nieuwe verbinding: wat gaat het mij opleveren?

 • Jij en je mensen zijn weer aangehaakt bij elkaar én de teamdoelen;
 • Je bent effectiever door het toepassen van nieuwe werkvormen en tools;
 • Je breidt je repertoire als leidinggevende met handige interventies en inzichten uit, zowel voor op kantoor als voor remote of hybride werken;
 • Je verliest minder tijd aan gedoe, non- of miscommunicatie;
 • Jij en je team werken met meer gemak en plezier samen en halen betere resultaten;
 • En niet onbelangrijk: je bent met meer energie aan het werk en dat effect behoud je ook na afloop van je (online) werkdag.

“Ik was op zoek naar goede en praktisch hanteerbare manieren om de online verbinding met mijn team te versterken. Dat heeft het programma mij zeker geboden. Daarbovenop kreeg ik ook inzicht in hoe andere typen organisaties dat doen. En als take-away heeft de opzet van het programma mij geholpen om te experimenteren met nieuwe werkvormen en interventies voor mijn team. (…) Ik kan het programma Verbind met elkaar van Jacquelijn Baerwaldt van harte aanbevelen aan managers die op zoek zijn naar nieuwe tools en openingen om de verbinding met hun team te versterken. Het biedt je meer dan een regulier traject op afzonderlijke onderwerpen, juist omdat het verschillende thema’s in samenhang behandelt en daarmee een beroep doet op het eigen lerend vermogen. Ook het kort-cyclische karakter en de inbreng van gelijkgestemde managers van diverse organisaties zorgt voor mij voor veel toegevoegde waarde.”

Het karakter van dit programma

Er is veel gebeurd op het gebied van arbeidsverhoudingen, voor ons allemaal. Door de afstand die is ontstaan op de werkvloer en door al het online werken is het onderling contact verschraald en zijn de ooit soepele verbindingen verstard. Die verbindingen wil ik graag helpen herstellen, door managers te ondersteunen die hier echt verandering in aan willen brengen.

Het begint dan altijd met jezelf. Ik heb dat ook ervaren als manager. Door gedoe op de werkvloer was ik vaak moe en gespannen en dan was er ook nog het gezin en andere verplichtingen van het leven. Daarin ben ik tegen grenzen aangelopen. Ik vond dat ik het alleen moest kunnen of relativeerde het weg.

Natuurlijk had ik mijn collega’s of mijn man om mee te praten. Maar soms is dat niet wat je zoekt. Misschien herken je dat. Dan wil je gewoon laagdrempelig te rade kunnen bij een deskundige begeleider of sparren met mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Dit programma biedt dat, juist vanwege de mogelijkheden van online samenzijn. Daarom:

 • Hanteer ik een lichte structuur met regelmatige ontmoetingen om je vragen en dilemma’s op tafel te leggen;
 • Word je onderdeel van een veilige, kleine groep met gelijkgestemden;
 • Staat het programma onder mijn deskundige begeleiding, je hebt dus geen dure coach nodig;
 • Ga jij eindelijk echt aan de slag én experimenteren met interventies en werkvormen;
 • Ga jij door jouw persoonlijke groei bouwen aan die verbinding met je team;
 • Heb je gedurende het programma tot een maand daarna toegang tot de online leeromgeving;
 • Is het programma jouw stok achter de deur, want soms moet je gewoon iets anders doen om met nieuwe – of oude – uitdagingen om te gaan.

Daar daag ik je graag toe uit!

De oplossing: concrete tools en oefenen

Je gaat daadwerkelijk aan de slag met concrete tools en werkvormen uit de teamcoaching, (online) samenwerking en de methode van zacht-werken. Ik leg ze aan je uit, met een korte instructievideo, handig stappenplan of een opdracht.

Gedurende de week ga jij ermee oefenen. Dit doe je werkendeweg, je integreert het in je werkdag en eigen routines. We werken in korte cycli en houden ongeveer wekelijks een live-sessie voor o.a. Q&A. Daardoor ga je het echt uitproberen, eraan schaven, fouten maken en eruit halen wat bij jou past.

Het is niet ingewikkeld, maar je moet het wel doen. Hoe jij in je vel zit en wat jij als manager aan jouw team laat zien is daarin van wezensbelang.

“Het tempo en het kort-cyclische karakter van het programma is in mijn ogen een unique selling point.”

“Wat ik het meest waardevol vind: het met elkaar uitwisselen, met managers vanuit verschillende organisaties, de praktische oefeningen”.

Praktische informatie

 • Het programma start op woensdag 9 juni 2021 en de laatste sessie is op vrijdag 24 september 2021.
 • Er zijn in totaal 8 live online bijeenkomsten, die steeds 2 uur duren. Tijdens de live-sessies oefenen we met werkvormen, jouw eigen casuïstiek en vragen rond de thema’s. Dit doen we steeds met kleine groepjes zodat er veel ruimte is voor collegiale of peer-support.
 • Vóór elke bijeenkomst ontvang je een korte video over het thema, de uitleg, eventueel een stappenplan en de oefening(-en) voor die week;
 • De studiebelasting bedraagt gemiddeld zo’n 2 uur per week;
 • Ik ben beschikbaar per mail of What’s app voor tussentijdse vragen;
 • Alle live online groep-sessies worden opgenomen, dus als je verhinderd bent, kun je het programma in je eigen tijd later bekijken;
 • We werken met een kleine groep;
 • Bij de start voer ik een persoonlijk intakegesprek met je (telefonisch of Zoom-call).

De prijs

Voor het online programma Verbind met elkaar is de introductieprijs €975,- ex Btw. Als je een collega aandraagt, geldt een korting van 300,- voor jou.

Als je naast het collectieve programma gebruik wilt maken van 1-op-1 coaching dan kun je dat voor €395,- ex Btw bijboeken (voor drie online of telefonische gesprekken van 45 minuten).

Planning en inhoudelijke thema’s

Bonus

Als bonus ontvang je het boek “Een zaak van zacht werken” van Ellen de Lange-Ros (t.w.v. € 20,-) erbij.

“Het programma helpt me bewust te worden van mijn communicatie en nieuwe interventies in praktijk te brengen met mijn teams.”

“Ik heb al een paar oefeningen geprobeerd, bijvoorbeeld met de eerste letter van je naam. Werkt goed!”

“Het programma voldoet aan mijn verwachting, het is lekker interactief, leuke groep, interessante onderwerpen en tools die heel laagdrempelig zijn.”

“Meest waardevol: de interactie en het buiten de sessie om elkaar opzoeken”.

“De verschillende thema’s geven me vooral ook veel inzicht in teamdynamiek en samenwerking. Ik pas al meteen wat geleerde dingen toe in het werk om de verbinding te houden.”

“Grootste toegevoegde waarde voor mij is het delen met anderen, dat is al zo verhelderend. De gelijkenissen zijn telkens verrassend! En daardoor inspirerend.”

Het ontstaan van dit programma

Voor als je het leuk vindt om te lezen :-). Al heel lang wil ik de managers en teams die ik begeleid aanvullend online materiaal aanbieden. Zodat deelnemers in hun eigen tijd de theorie of achtergrond tot zich kunnen nemen. En we met elkaar versnellen of vertragen, verdiepen of op een andere manier het coachingstraject verrijken.

De nood bij managers om te kunnen verbinden met hun teams was en is door de lockdown hoog. Dit is echt iets waar ik veel ideeën over heb, als manager en teamcoach. Tijdens de eerste lockdown zat ik zelf óók als manager op een interim-opdracht dus ik kon dat goed invoelen.

In maart 2021 waagde ik de sprong en heb ik het online pilot-programma “Verbind met elkaar” gelanceerd. Zeven ambitieuze managers waren bereid om met mij die sprong te wagen. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Voortvarend ben ik gaan bouwen aan de online leeromgeving. Gedurende het programma en ook daarna heb ik feedback van de deelnemers ontvangen en het programma verbeterd, materiaal aangepast, aangevuld en zaken geschrapt. De kinderziektes zijn er nu uit en de deelnemers hebben allemaal mooie stappen gezet in hun ontwikkeling en met hun teams. In de testimonials en quotes lees je meer over hun ervaringen.

Op dit moment zie, lees en voel ik dat leiders andere vaardigheden nodig hebben, als we straks terugkeren op de hybride werkvloer, in onze gewijzigde en nieuwe realiteit. Hoe gaat dat uitpakken als we kijken naar de basisbehoeften van de mens: erbij horen, ertoe willen doen en in contact zijn met anderen. Dat wordt ook onderdeel van het nieuwe programma. Daarnaast worden de live-sessies langer en zorg ik voor nog meer onderlinge uitwisseling tussen elkaar. Want dat was een van de meest gewaardeerde aspecten van dit programma.

Door het doen van de pilot ben ik nu helemaal klaar voor de introductie van het eerste online programma “Verbind met elkaar!”. Nog één keer voor de introductieprijs van €975,- ex Btw. Als je vragen hebt over het programma, laat het me weten. Zodat je zeker weet dat het jou gaat helpen als jij klaar bent om in te stappen. Ik kijk er vast naar uit!

Over mij

Sinds 2015 heb ik mijn bedrijf Versnelmetelkaar, waarin ik als teamcoach managers en hun team begeleid om effectiever en met meer plezier samen te werken. Ik vind het belangrijk dat we het goed hebben met elkaar, we spenderen tenslotte vele uren met onze collega’s. Het gedrag dat jij als leidinggevende laat zien aan je team, bepaalt voor een belangrijk deel de cultuur van samenwerken. Ik help je graag daarin een stap te zetten.

Na mijn rechtenstudie heb ik enkele jaren in het beleid gewerkt in het sociaal domein, daarna ben ik vrij snel gaan leidinggeven. In hele diverse posities, ook interim, meestal in de publieke sector maar ook daarbuiten. Met vallen en opstaan heb ik leren leidinggeven, en dat is nooit saai geweest. Daarnaast heb ik jarenlange ervaring als coach en teamcoach. Ik ben erkend StiR teamcoach en gecertificeerd zacht werken coach.