Ben jij manager, projectleider of ‘kartrekker’:

 • Voel je al een tijdje dat jij nu andere vaardigheden nodig hebt om je team verbonden te houden?
 • Verlang je naar meer gemak en handige tools om iedereen duurzaam gemotiveerd te houden, zowel op de fysieke werkvloer als bij veel remote of hybride werken?
 • Ben je regelmatig moe, loop je vast in je eigen drive en baal je van stagnatie of gedoe met sommige medewerkers?
 • Lukt het jou nu niet goed in je eentje die verandering op gang te brengen? Omdat je het soms niet aandurft of er gewoon de energie niet voor hebt?
 • En: ben je bereid om hier echt mee aan de slag te gaan?

Ontdek dan hoe het online programma voor ambitieuze managers “Verbind met elkaar” jou helpt om jouw doelen met je team te bereiken.

De nieuwe verbinding: wat gaat het mij opleveren?

 • Jij en je mensen zijn weer aangehaakt bij elkaar én de teamdoelen;
 • Je bent effectiever door het toepassen van nieuwe werkvormen en tools;
 • Je breidt je repertoire als leidinggevende met handige interventies en inzichten uit, zowel voor op kantoor als voor remote of hybride werken;
 • Je verliest minder tijd aan gedoe, non- of miscommunicatie;
 • Jij en je team werken met meer gemak en plezier samen en halen betere resultaten;
 • En niet onbelangrijk: je bent met meer energie aan het werk en dat effect behoud je ook na afloop van je (online) werkdag.

“Ik was op zoek naar goede en praktisch hanteerbare manieren om de online verbinding met mijn team te versterken. Dat heeft het programma mij zeker geboden. Daarbovenop kreeg ik ook inzicht in hoe andere typen organisaties dat doen. En als take-away heeft de opzet van het programma mij geholpen om te experimenteren met nieuwe werkvormen en interventies voor mijn team. (…) Ik kan het programma Verbind met elkaar van Jacquelijn Baerwaldt van harte aanbevelen aan managers die op zoek zijn naar nieuwe tools en openingen om de verbinding met hun team te versterken. Het biedt je meer dan een regulier traject op afzonderlijke onderwerpen, juist omdat het verschillende thema’s in samenhang behandelt en daarmee een beroep doet op het eigen lerend vermogen. Ook het kort-cyclische karakter en de inbreng van gelijkgestemde managers van diverse organisaties zorgt voor mij voor veel toegevoegde waarde.”

Het karakter van dit programma

Er is de afgelopen jaren veel veranderd op de werkvloer en in de arbeidsverhoudingen. Door gewenning aan online werken, hybride teams en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Als je het anders wilt, kun je natuurlijk naar anderen kijken, maar we weten allemaal: het begint bij jezelf. Dáár ligt jouw invloed. Ik heb het zelf ook ervaren. Door gedoe op de werkvloer was ik vaak moe en gespannen en dan was er ook nog het gezin en sociale verplichtingen. Daarin ben ik tegen grenzen aangelopen. Ik vond dat ik het alleen moest kunnen of relativeerde het weg.

Natuurlijk had ik een vriendin of mijn man om mee te praten. Maar soms is dat niet wat je zoekt. Misschien herken je dat. Dan wil je gewoon laagdrempelig te rade kunnen bij een deskundige begeleider of sparren met mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Dit programma biedt juist dát. Daarom:

 • Hanteer ik een lichte structuur met regelmatige ontmoetingen om je vragen en dilemma’s in te brengen;
 • Word je onderdeel van een veilige, kleine groep met gelijkgestemden;
 • Staat het programma onder mijn deskundige begeleiding, je hebt dus geen eigen, dure coach nodig;
 • Ga jij eindelijk echt aan de slag én experimenteren met interventies en werkvormen;
 • Ga jij door jouw persoonlijke groei bouwen aan die verbinding met je team;
 • Heb je gedurende het programma tot een maand daarna toegang tot de online leeromgeving, die gevuld is met relevante vide0-instructies en actueel lees- en oefenmateriaal;
 • Is het programma jouw stok achter de deur, want soms moet je gewoon iets anders doen om met nieuwe – of oude – uitdagingen om te gaan.

Daar daag ik je graag toe uit!

Want: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.

De oplossing: concrete tools en oefenen

Je gaat daadwerkelijk aan de slag met concrete tools en werkvormen uit de teamontwikkeling, (online) samenwerking en de methode van zacht-werken. Ik leg ze aan je uit, met een korte instructievideo, handig stappenplan of een opdracht. In de tijdlijn lees je over de verschillende thema’s die we behandelen en waar jij op gaat verdiepen.

Gedurende de maand ga jij ermee oefenen. Dit doe je werkendeweg, je integreert het in je werkdag en eigen routines. We werken in korte cycli en houden elke maand twee live online sessies van twee uur.  Het programma duurt 6 maanden.

Elke maand heeft een eigen thema en tijdens de live sessies gaan we daarmee aan de slag. Ook is er altijd ruimte voor oefening, creeër ik een (hoog gewaardeerd) rustpunt, kun je jouw eigen casuïstiek  inbrengen en is er ruimte voor vragen. Door het kort-cyclische ritme ga je het echt in praktijk brengen, uitproberen, eraan schaven, fouten maken en eruit halen wat bij jou past.

Het is niet ingewikkeld, maar je moet het wel doen. Hoe jij in je vel zit en wat jij als manager aan jouw team laat zien is daarin van wezensbelang.

“Het tempo en het kort-cyclische karakter van het programma is in mijn ogen een unique selling point.”

“Wat ik het meest waardevol vind: het met elkaar uitwisselen, met managers vanuit verschillende organisaties, de praktische oefeningen”.

“Het pilot-Programma Verbind met elkaar heeft mij twee belangrijke dingen opgeleverd. Ten eerste ben ik een stuk zekerder geworden als manager. Ik kijk positiever naar mezelf en ga uit van mijn kracht. Ik merk dat ik daardoor meer effect heb. Ten tweede heb ik de tips en werkvormen die we kregen veel toegepast en dat heeft zo goed geholpen. Een voorbeeld. We hadden een brainstorm-sessie ingepland met een overleg dat normaalgesproken nogal in de wij-zij-houding zit. De sessie startte op diezelfde manier, wat natuurlijk niet de bedoeling was. Ik heb toen een interventie toegepast waarin de deelnemers een voorwerp moesten laten zien. Het ijs was direct gebroken en we konden daarna ontspannen verder.

Wat mij van de thema’s het meeste aansprak was het systemisch werken. Dat bood mij nieuwe inzichten en daar kan ik ook mee verder puzzelen. Daarnaast heb ik hele mooie gesprekken gevoerd in de break-outs, bijvoorbeeld met de oefening van de eettafel van vroeger. Dat was heel verrassend, hoeveel je in korte tijd zo kunt leren over elkaar.

Ik zou het programma zeker aanraden, het zijn compacte sessies met huiswerkopdrachten die je meteen in kunt passen in je werkweek. Het is een mooie mix van praktisch en verdiepend materiaal. Hoe Jacquelijn het aanpakt vind ik ook erg prettig, ze is heel rustig, bereidt het goed voor en heeft een zeer goede tijdsbewaking.”

Samenwerken in een team, Samenwerking verberteren, Effectief samenwerken, Hybride werken, Online samenwerken

“Ik ging voor het leren verbinden in de nieuwe wereld van online en hybride werken en daar heeft het programma me echt handzame en praktische tools voor gegeven. Daarbij merk ik dat ik me nu een stuk zekerder voel in mijn rol als leidinggevende. Dat is eigenlijk een stuk extra opbrengst.

Wat me het meeste aansprak was dat het niet veel tijd kost, het is een online programma en de sessies kun je goed in je werkdag inpassen. Daarbij zijn de tools laagdrempelig en zijn er bij de verschillende thema’s meerdere oefeningen waardoor ik zelf een keuze kon maken in wat bij mij past en waar ik behoefte aan had. Als bonus vond ik de interactie met collega-managers van heel andere organisaties waardevol en verrijkend. Zowel tijdens de sessies als daarbuiten hebben we elkaar opgezocht en dat is erg fijn.

Ik zou het programma zeker aanraden omdat je in redelijk korte tijd op een hele effectieve manier leert. Met behulp van de praktische en direct toepasbare tools. Jacquelijn is bovendien als begeleider heel prettig, ze zorgt voor een veilige groep en geeft ruimte aan iedereen.”

“Het programma heeft me veel invalshoeken opgeleverd, mogelijkheden en vooral een plek (live sessies en leeromgeving) om je open te stellen, te leren van elkaar en het daardoor ook luchtig en maakbaar te houden. Ik was zoekende maar toch stond ik er best zelfverzekerd in. Mijn eerste besef was dat het allemaal niet over één nacht ijs gaat en dat het veel tijd investeren in jezelf is. Goed voor jezelf zorgen, tijd geven en gunnen, regelmatig analyseren en weer de leerstof erbij pakken.

Vooraf dacht ik dat het vooral handig was in de huidige online omgeving, om beter te blijven verbinden met elkaar. De titel “Verbind met elkaar” sprak natuurlijk boekdelen, zeker in dit online-vergader-tijdperk. En dan ook een cursus online. Wat handig! Ook gewoon vanaf de keukentafel…Maar voor mij was het programma dieper: het geeft goede coachende tools voor management, bezielend leiderschap, welke cultuur heerst er en wat kan je daarmee/daaraan doen?

Ik twijfelde nog of ik wel de lead moest nemen om mijn team te verbinden, of het team daar open voor zou staan. In die zin is het wel een eyeopener geweest. Want als blijkt dat het team er misschien niet helemaal voor open staat, wat is daar de reden van. Kan ik dat aanpakken en hoe? Om op verschillende manieren het team daarbij te helpen is ontzettend gaaf om te doen. Het is een beetje trial & error, leuk en niet leuk, maar de stap zetten om er iets van te maken is al goud waard.

Ik zou het programma zeker aanraden aan anderen! Het is een fijne manier om jouw manier, hefboom, talent te vinden om te verbinden. Je leert ontzettend veel van jezelf en waar je mogelijkheden liggen. Of en hoe je die gaat toepassen, dat blijft proberen en oefenen.”

“Wat het pilot-programma Verbind met elkaar mij met name heeft opgeleverd is meer lef om van de gebaande paden af te wijken. Bijvoorbeeld door het toepassen van een ademhalingsoefening voor mijzelf en het team. Door die oefening lukt het om de wissel tussen allerhande online vergaderingen te verbeteren. Dat maakt mij effectiever in de communicatie, het sloot daarmee goed aan bij het groeipad dat ik al was ingeslagen.

Het thema emoties was voor mij het meest waardevolle onderdeel van het pilot-programma. Daarbij werkte het buddy-contact heel stimulerend, naast het contact met de gelijkgestemden in de groep. Die overigens al snel heel veilig voelde. De video’s vond ik goed: kort en helder met een prettige stijl. Ik ben door de opzet van het programma echt gaan experimenteren met de tools zoals de ademhaling en andere interventies die werden aangereikt.

Ik denk dat de stijl van begeleiding door Jacquelijn erg goed werkt voor managers die sterk zijn op de inhoud en toe zijn aan die ontwikkeling als manager. Daarbij is het vaak een zoektocht om de verbinding met medewerkers te verbreden van alleen technisch inhoudelijk naar de menselijker aspecten om medewerkers te laten groeien of bij te sturen. Jacquelijn komt op mij over als standvastig en tegelijk rustig en kan die groep helpen in hun ontwikkeling. Ik zou het programma Verbind met elkaar zeker aanraden aan managers die effectiever willen zijn in het contact met hun mensen. De inbreng van elementen van het Zacht Werken-concept versterkt dit effect.”

Praktische informatie

 • De duur van het programma is 6 maanden.
 • Er zijn elke maand 2 live online bijeenkomsten, die steeds 2 uur duren. Tijdens de live-sessies oefenen we met werkvormen, jouw eigen casuïstiek en vragen rond de thema’s. Dit doen we steeds met kleine groepjes zodat er veel ruimte is voor collegiale support.
 • Elke bijeenkomst is ook een moment van ontspanning, zodat jij rust en reflectie kunt inbouwen in je hectische werkweken.
 • Je hebt toegang tot de online leeromgeving met per thema een of meer korte video’s, de uitleg, eventueel een stappenplan en de oefening(-en) voor die week;
 • Als bonus is er een live fysieke zacht werken-workshop, waarin je leert over makerstijd, jouw energie en hoe je jouw pad op weg naar meer werkplezier inslaat;
 • Per thema is interessant bonusmateriaal beschikbaar in de leeromgeving. Denk aan inspirerende Ted-talks, artikelen, blogs en ander materiaal.
 • De studiebelasting bedraagt gemiddeld zo’n 2 uur per week;
 • Ik ben beschikbaar per mail of What’s app voor tussentijdse vragen;
 • Alle live online groep-sessies worden opgenomen, dus als je verhinderd bent, kun je de sessie in je eigen tijd later bekijken;
 • We werken met een kleine groep;
 • Voordat je start plannen we een persoonlijk intakegesprek (telefonisch of Zoom-call), zodat we rustig 1-op-1 kunnen kennismaken.

Interesse?

De investering voor dit rijke programma is afhankelijk van het aantal deelnemers. Neem gerust contact op om te bespreken of het past bij de vraag en behoefte in jullie organisatie.

Als we ervoor gaan, dan ben je een half jaar verbonden in de groep, en kun je al jouw vragen en dilemma’s kwijt. Elke maand hebben we een thema (zie de tijdlijn voor de thema’s), dat we in twee online live sessies behandelen. In de sessies is altijd ruimte voor casuïstiek, vragen, reflectie en een stuk ontspanning. Zodat het voor jou dat moment van rust en ruimte is in jouw hectische werk.

Als er naast het collectieve programma behoefte is aan 1-op-1 coaching dan kan je dat eenvoudig bijboeken.

Nogmaals: als je vragen hebt over het programma, laat het me weten. Zodat je zeker weet dat het jou gaat helpen als jij klaar bent om met je team uit je patroon te stappen. Ik kijk er vast naar uit!

Planning en inhoudelijke thema’s

Bonus

Ik heb een speciale bonus voor iedereen die zich inschrijft voor het online programma Verbind met elkaar: 

Namelijk deelname aan de live zacht-werken workshop! In de ochtend gaan we het zacht-werken spel spelen en krijg je concrete tools en methoden in handen om toe te werken naar meer werkplezier en energie. Je gaat naar huis met jouw eigen zacht-werken-diagnose én een actieplan. De prijs voor losse deelname aan deze live workshop is €129,-, maar als je meedoet met Verbind met elkaar krijg je hem erbij.

Daarbij ontvang je het boek “Een zaak van zacht werken” van Ellen de Lange-Ros (t.w.v. € 20,-), een bijzondere uitgave met mijn voorwoord erin.

“Het programma helpt me bewust te worden van mijn communicatie en nieuwe interventies in praktijk te brengen met mijn teams.”

“Ik heb al een paar oefeningen geprobeerd, bijvoorbeeld met de eerste letter van je naam. Werkt goed!”

“Het programma voldoet aan mijn verwachting, het is lekker interactief, leuke groep, interessante onderwerpen en tools die heel laagdrempelig zijn.”

“Door het programma ben ik heel bewust gaan oefenen met nieuwe vaardigheden. Ik was al bewust bezig met mijn energie en hoe ik online beter kan verbinden met mijn mensen voordat ik startte met het programma. Deelname aan de pilot heeft me extra werkvormen in mijn rugzak gegeven en daarbij voel ik me zekerder in het toepassen ervan, sommige werkvormen zijn namelijk best spannend.
Ik heb veel gehad aan het thema over emoties, dat gaf me echt nieuwe inzichten. Het stuk over de zombie was erg grappig en herkenbaar voor mij. En ook al kende ik het systemisch perspectief al, het hielp mij weer die kennis op te frissen en de invalshoek van de hefboom erbij te pakken, om verder te verdiepen.
Ik zou het programma Verbind met elkaar zeker aanraden aan managers die willen werken aan hun vaardigheden om te verbinden in onze nieuwe realiteit. Jacquelijn is een prettige trainer en is altijd goed voorbereid. De thema’s geven stof tot nadenken. De praktische oefeningen, zoals de Trojka-intervisie, hebben mij daarbij het meest geholpen om verder te bouwen aan de verbinding met mijn team(s)”.

Teamboost groot succes

“Het programma heeft mij beter inzicht opgeleverd in wat er gebeurt in mijn team. Ik sta nu op het punt om te leren wat ik met die inzichten kan doen. Daar heb ik echt nog wel stappen te nemen maar het programma heeft me geholpen die inzichten te verkrijgen en dat is een hele belangrijke eerste stap. Dit zit met name in het thema over het systemisch perspectief, daar heb ik heel veel aan gehad. Wat mij aanspreekt van het programma is dat je in een groep terecht komt met mensen met allemaal verschillende achtergronden, van verschillende organisaties en disciplines. Daardoor leer je vanuit heel ander perspectief naar je eigen casus kijken. Dat sprak mij heel erg aan. Ik zou het programma zeker aanraden aan anderen, het heeft mij hele nieuwe handvatten gegeven om naar je team te kijken, met theorie die ik helemaal niet kende. Je doet altijd wat je zelf denkt dat goed is, in ieder geval zo ging ik met het team om. Nu kan ik het beter observeren en snappen door de vraag te stellen: “wat gebeurt hier nou werkelijk?” en “wat zie ik steeds gebeuren?”. En soms zijn het kleine dingen, zoals iedereen persoonlijk welkom heten in een online overleg. Ik doe dat regelmatig en dat werkt echt goed.” Ronald Kouwenhoven

“Meest waardevol: de interactie en het buiten de sessie om elkaar opzoeken”.

“De verschillende thema’s geven me vooral ook veel inzicht in teamdynamiek en samenwerking. Ik pas al meteen wat geleerde dingen toe in het werk om de verbinding te houden.”

“Grootste toegevoegde waarde voor mij is het delen met anderen, dat is al zo verhelderend. De gelijkenissen zijn telkens verrassend! En daardoor inspirerend.”

Het ontstaan van dit programma

Al heel lang wil ik de managers en teams die ik begeleid aanvullend online materiaal aanbieden. Zodat deelnemers in hun eigen tijd de theorie of achtergrond tot zich kunnen nemen. En we met elkaar versnellen of vertragen, verdiepen of op een andere manier het coachingstraject verrijken.

Door Corona is dit in een versnelling gekomen. De nood was bij managers was hoog. Dit is echt iets waar ik veel waarde kan bieden, als manager en teamcoach. Tijdens de eerste lockdown zat ik zelf óók als manager op een interim-opdracht dus ik kon dat goed invoelen.

In maart 2021 waagde ik de sprong en heb ik het online pilot-programma “Verbind met elkaar” gelanceerd. Zeven ambitieuze managers waren bereid om met mij die sprong te wagen. Daar ben ik ze heel dankbaar voor. De deelnemers hebben allemaal mooie stappen gezet in hun ontwikkeling en met hun teams. In de testimonials en quotes lees je meer over hun ervaringen.

Op dit moment staat er een stevig programma, waar de deelnemers veel uit halen: rust, steun, inspiratie, kennis. In de live-sessies van twee uur is veel ruimte voor leren en onderlinge uitwisseling. Zodat je je gesteund voelt en met inspiratie en een nieuw perspectief weer je werkdag ingaat. Dat blijkt een van de meest gewaardeerde aspecten van dit programma.

Als je vragen hebt over het programma, stuur me gerust een mail. Zodat je zeker weet dat het jou gaat helpen als jij klaar bent om uit je patroon te stappen. Ik kan je ook in contact brengen met eerdere deelnemers.

Over mij

Sinds 2015 heb ik mijn bedrijf Versnelmetelkaar, waarin ik als teamcoach managers en hun team begeleid om effectiever en met meer plezier samen te werken. Ik vind het belangrijk dat we het goed hebben met elkaar, we spenderen tenslotte vele uren met onze collega’s. Het gedrag dat jij als leidinggevende laat zien aan je team, bepaalt voor een belangrijk deel de cultuur van samenwerken. Ik help je graag daarin een stap te zetten.

Na mijn rechtenstudie heb ik enkele jaren in het beleid gewerkt in het sociaal domein, daarna ben ik vrij snel gaan leidinggeven. In hele diverse posities, ook interim, meestal in de publieke sector maar ook daarbuiten. Met vallen en opstaan heb ik leren leidinggeven, en dat is nooit saai geweest. Daarnaast heb ik jarenlange ervaring als coach en teamcoach. Ik ben erkend StiR teamcoach en gecertificeerd zacht werken coach.