Teamboost en Zacht werken

Voor de Gemeente Amsterdam heeft Jacquelijn in 2021 een online teamboost voor verbinding en energie gegeven. In 2019 heeft ze een workshop Zacht werken gegeven, gericht op het werken vanuit energie i.p.v. met de tanden op elkaar.

Wat me het meest aansprak was de oefening met het voorwerp. Ik vond het erg leuk en origineel om persoonlijke voorwerpen van collega’s te zien en de verhalen te horen die daarbij horen

Wat me het meest aansprak was de oefening met het voorwerp. Ik vond het erg leuk en origineel om persoonlijke voorwerpen van collega’s te zien en de verhalen te horen die daarbij horen. Daardoor leer je toch een andere kant kennen van je collega’s. Het is ook een werkvorm die ik zelf kan toepassen. Daarnaast heeft de bijeenkomst me nog diverse andere tips gebracht. Zo ben ik onlangs gaan wandelen met collega’s, dat klinkt niet groot maar was erg leuk voor de afwisseling.

Ik zou de teamboost zeker aanraden aan anderen. Ik kende Jacquelijn al van een eerdere zacht-werken-training en haar stijl beviel me erg goed. Ze is een goede teamcoach, die een sessie goed begeleidt. Dat maakte dat ik de verbinding met mijn collega’s voelde. Het was ook strak georganiseerd met de hulp van een tech-host met vloeiende overgangen naar nieuwe programma onderdelen. Ik heb Jacquelijn geadviseerd dit aan te bieden als een langere training, denk aan wekelijks anderhalf uur, gedurende een aantal weken. Zodat je de werkvormen kunt oefenen en herhalen en het beter blijft hangen.

Ravin Gopal
Projectleider bij Bureau Interim en Advies, gemeente Amsterdam

Ik heb geleerd dat ik tijd genoeg heb in plaats van te weinig tijd

Jacquelijn heeft mij door de workshop op een relaxte manier kennis laten maken met zacht werken.

Wat mij het meeste aansprak was het Zacht Werken spel. Door het spel te spelen kom je tot inzichten hoe werken anders kan. Ik heb geleerd dat ik tijd genoeg heb in plaats van te weinig tijd. Door de één-voor-één regel word je je bewust waar je nu tijd en aandacht aan geeft en hoe je het anders zou willen en kunnen.

Ik raad de workshop iedereen aan die druk is en van tijd tot tijd gestrest. Op inspirerende wijze maakt Jacquelijn zacht werken praktisch toepasbaar. Je gaat direct aan de slag met zacht werken en leert door middel van makkelijke, kleine stappen een groot verschil te maken’.

Paulien Gorczynski
Adviseur, Gemeente Amsterdam

Als belangrijkste resultaat noemt Geertje dat ze nu vaker stilstaat bij wat haar energie geeft, en sowieso hoe ze zich voelt gedurende de werkdag.

Als belangrijkste resultaat noemt Geertje dat ze nu vaker stilstaat bij wat haar energie geeft, en sowieso hoe ze zich voelt gedurende de werkdag. Maar ook daarbuiten overigens, want een huis met pubers vraagt regelmatig de nodige energie. Ze ervaart dat als ze beter stilstaat bij haar energie ze daar rekening mee kan houden bij het doen van je werk en andere dingen. Voor zover mogelijk natuurlijk.

Een ander belangrijk resultaat is dat Geertje nu met een groepje collega’s regelmatig bij elkaar komt over het onderwerp Zacht werken. Met behulp van de thema’s en opdrachten uit het boek stimuleren ze elkaar en houden ze elkaar bij de les, want dat is wel echt nodig.

Geertje zou de workshop van Jacquelijn zeker aanraden aan teams die worstelen met werkdruk en het combineren van werk en privé. Ze vond het ook gewoon een hele fijne bijeenkomst met de collega’s, waarin iedereen elkaar weer spreekt en verbindt. In de context van BIA is dat extra belangrijk omdat ze allemaal op andere opdrachten van de stad Amsterdam werken.

Geertje Spinder
Adviseur Bureau Interim en Advies, Gemeente Amsterdam