Wat mij bijzonder aansprak was dat Jacquelijn ‘taai’ was op de dossiers en dus volhardend in haar aanpak met een geheel eigen stijl die sterk ontwikkelingsgericht was.

Het HWB werkt zelfstandig, in opdracht van de Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Zij houden de stad Den Haag schoon, met een ploeg mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Opdracht: als interim-directeur gedurende een transitiefase zorgen voor continuïteit in de organisatie (+/- 500 fte) en verder vormgeven verandertraject met als doel het verbeteren van de organisatiecultuur.

Wat mij bijzonder aansprak was dat je “taai” was op de dossiers

“Wat mij bijzonder aansprak was dat je “taai” was op de dossiers en dus volhardend in je aanpak met een geheel eigen stijl die sterk ontwikkelingsgericht was. Dat betekende dat mensen het besef kregen dat ze met hun eigen professionele ontwikkeling bezig waren, daarin dienstbaar moeten zijn voor anderen in de organisatie en dat daarbij openheid, kwetsbaarheid, respect en transparantie hoort. HWB-PT heeft in de 6 maanden van jouw directievoering “de akker geploegd” zodat de opvolger kon gaan zaaien. Je hebt een heel goed evaluatierapport achtergelaten waar je opvolgster mee verder kan. Ik zou je zeker aanraden vanwege je deskundigheid en de rust waarmee je ingewikkelde opgaven aanpakt. Er ontstaat niet direct “onrust” in de organisatie terwijl er wel stappen worden gezet en iedereen beseft dat je wel “de bestuurder” bent en dingen aan het veranderen zijn”.

Anne van der Kooi
HWB-PT