Online teamboost

Voor het Residentie Orkest heeft Jacquelijn in 2021 een online teamboost voor verbinding en energie gegeven.

Waar ik een reguliere teambuilding verwachtte, kreeg ik echt een paar mooie eye-openers erbij

Wat sprak je het meeste aan van de online team-sessie?

Er waren eigenlijk 2 mooie eye-openers voor mij:

Dat het zo waardevol en leuk is eigenlijk om een hulpvraag aan iemand te stellen, helemaal iemand van een andere afdeling. Daar dacht ik eerder niet zo snel aan, maar waarom niet? Zo ben ik nu aan de slag met een collega voor een jaarlijks terugkerende opdracht, en heb ik haar gevraagd mee te denken over mijn aanpak, hoe kan ik het handiger doen? Dat heeft een positief effect op onze samenwerking.

Dat ik dingen heb gehoord die ik helemaal niet wist van mijn collega’s. We kennen elkaar best goed, maar sommige dingen gaven echt een nieuw beeld van iemand en ervaar ik als een verrijking van het onderlinge contact. Zo weet ik nu van een collega dat zij vroeger een supermarkt in Afrika heeft gerund en heeft een andere collega verteld wat zij nog wil leren en daarmee op termijn wil toevoegen aan ons als Residentie Orkest.

Daarnaast vond ik het een mooie opbouw van het programma. Van een aantal overzichtelijke onderdelen, die ogenschijnlijk los staan van elkaar, weet Jacquelijn een logisch geheel te maken. En waar ik een reguliere teambuilding verwachtte, kreeg ik echt een paar mooie eye-openers erbij. Ik heb inmiddels alweer vaker mensen even gebeld en een online kopje koffie met ze gedronken. Ik zou de online teamboost van Jacquelijn zeker aanbevelen als je met je team behoefte hebt om die verbinding weer met elkaar te voelen.

Marieke Meliesie
Medewerker Educatie bij het Residentie Orkest

Ik merk dat nu sommige dingen weer meer bespreekbaar zijn…

Wat zou je kunnen noemen als belangrijkste resultaat uit de online team-sessie in februari?

Ik merk dat nu sommige dingen weer meer bespreekbaar zijn, dat we een referentiepunt daarvoor hebben. Door met elkaar tijd te besteden aan de onderlinge verbinding is het ook een thema geworden dat we serieus nemen. Daarbij hebben we een aantal hele concrete afspraken gemaakt n.a.v. de online sessie:

Elk overleg plannen we nu standaard 55 i.p.v. 60 minuten zodat we tijd hebben om onze benen te strekken, koffie te pakken of toiletbezoek.

We zijn weer begonnen met de stafbijeenkomsten, die waren min of meer “uit de agenda gevallen” met de komst van Corona waarschijnlijk. We hebben gemerkt hoe belangrijk dit toch is.

En niet onbelangrijk: we hebben elkaar ook weer gewoon gezien en gesproken en lol gehad.

Ik had vooraf geen twijfels of Jacquelijn ons kon helpen met onze vraag: die was gericht op teambuilding en echt het contact met elkaar weer voelen. Dat is goed gelukt. Ook de oefening met de bodyscan was heel zinvol en iedereen deed mee. Jacquelijn bracht het op een hele gewone manier, helemaal niet zweverig. Eén sessie op deze manier lost natuurlijk niet alles op, daarna is het ook aan het management en iedereen om ermee verder te gaan maar de sessie heeft dit wel even een goede zet gegeven!

Lorraine Décombe
Management-assistent Residentie Orkest