Projectleider voor de inrichting van een nieuw opleidingsinstituut

Opdracht: het nieuwe Institute of Security and Global Affairs (ISGA) op 1 januari 2016 ingericht  (organisatorisch, personeel, juridisch) als projectleider. Medeverantwoordelijk voor opstellen nieuw Faculteitsreglement.

Per 1 januari verlengde opdracht als adviseur en waarnemend instituutsmanager van ISGA (vergelijkbaar met manager bedrijfsvoering).

Belangrijkste taken: de organisatie in de startfase begeleiden en diverse vragen op het vlak van personeelszaken en bedrijfsvoering.

Jacquelijn Baerwaldt heeft als projectleider voor de inrichting van het nieuwe Institute of Security and Gobal Affairs een lastige klus weten te klaren

“Jacquelijn Baerwaldt heeft als projectleider voor de inrichting van het nieuwe Institute of Security and Gobal Affairs een lastige klus weten te klaren.

Ze kwam september 2015 bij ons binnen en per 1 januari 2016 moest het nieuwe instituut binnen de Faculteit Governance and Global Affairs er staan. Ik was haar inhoudelijk opdrachtgever. De setting was soms onduidelijk, Jacquelijn wist daar goed in te opereren en ze liet zich niet gek maken door bestuurlijk “gedoe”. Ze heeft oog voor sfeer en cultuur en gevoel voor de academische wereld. Ze was een klankbord en spiegel voor me, bracht buiten naar binnen en was niet bang om mij of collega’s aan te spreken.

Na afronding van haar initiële opdracht heb ik haar gevraagd aan te blijven als adviseur en waarnemend instituutsmanager. In die rol heeft ze de organisatie bij de start begeleid en diverse bedrijfsvoeringstaken op zich genomen. Voorbeelden zijn de organisatie van de eerste instituutsraad, het opstellen van een instituutsreglement en diverse andere organisatorische zaken. Door haar open stijl van communiceren en op samenwerking gerichte houding is ze in deze fase van grote toegevoegde waarde geweest voor mij en ons nieuwe Instituut.”

Edwin Bakker
Wetenschappelijk Directeur Institute of Security & Global Affairs