Hoe zorg jij voor een gezonde teamdynamiek?

Het loont om te investeren in mentaal en fysiek gezonde collega’s. Met de Body Mind Reset-methode ruim jij zaken op die vastzitten en die leiden tot gedoe in de interactie. En nu is er een mooi aanbod waarmee jij een belangrijke eerste stap kunt zetten.

Hoera!

Onlangs heb ik weer een stap gezet in mijn opleidings- en ontwikkeltraject aan de Happy Healing Academy. Ontzettend inspirerende week gehad bij Vilna.nl waarbij ik een groep deelnemers mocht begeleiden in hun helingsproces. Daarnaast doorliep ik mijn eigen proces. Hoe dat eruit ziet?

Blote voeten

Veel leren, emoties er laten zijn, ja huilen af en toe, schreeuwen zelfs, uitdagingen aangaan en met je blote voeten in het natte gras lopen. En dan helemaal blij en opgeruimd (letterlijk!) na een week weer thuiskomen.

Dat deed ik niet alleen, maar in een bloeiend, lerend en inspirerend team met collega-masters. Zoveel plezier en steun aan elkaar gehad. En voor mij is dit pad in mijn persoonlijke ontwikkeling zo verrijkend!

Aan de bak

Nu is het weer tijd om door te gaan met module 3 van de opleiding. Boekverslagen schrijven, nog meer oefenen met mensen die van hun klachten af willen komen, mijn eigen leerproces uitwerken en daarop reflecteren. Werk aan de winkel dus 😊.

Interesse?

Dit maakt dat ik nu een leuk aanbod heb: als jij ergens tegenaan loopt of last heb van fysieke en/of mentale klachten, stuur me een berichtje of een mail. Voor mijn opleiding zoek ik nog een beperkt aantal mensen om de Body Mind Reset methode toe te passen, tegen een fikse korting t.o.v. het standaardbedrag. Een individuele behandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur met een terugkomgesprek (telefonisch of online) na ongeveer 3 weken. Weet dat dit jouw persoonlijke ontwikkeling een enorme boost gaat geven.

Wat houdt deze methode in?

De methode is ontwikkeld door Vilna van Betten en erop gericht jou te bevrijden van emoties die je ooit, langer of korter geleden, hebt ervaren en niet hebt verwerkt. Hij doet een beroep op het zelfhelend vermogen van jouw lichaam. De aanpak maakt je bewust hiervan en je geeft jouw celgeheugen een reset. Daardoor gaat de energie weer stromen, je gaat weer vertrouwen op jouw lichaam en daarmee verdwijnen jouw klachten.

De methode is een effectieve mix van diverse werkende en helende geneeswijzen en technieken uit de energetische geneeskunde en de psychologie: NLP, EMDR, EFT, hypnose, systemisch werk, westerse geneeskunde en traditionele Chinese geneeskunde. Voor meer informatie kun je vanzelfsprekend bij mij terecht.

Ook voor teams?

Kan dit ook in teams worden toegepast en wat is dan het effect op teamdynamiek? Goede vraag! De methode is gericht op individuen maar kan natuurlijk ook toegepast worden bij medewerkers in jouw team of andere collega’s.

Samenwerking team verbeteren

Je kunt hiermee de samenwerking in jouw team echt verbeteren. We hebben namelijk allemaal onze triggers: dat wil zeggen dat we soms reageren op gedrag van een ander in het “nu”, met een reactie die voortkomt uit iets dat jij in het (verre) verleden hebt meegemaakt en als het ware ligt geprogrammeerd in jouw celgeheugen. Dat leidt dan tot een reactie die eigenlijk niet past bij hetgeen de ander doet. Je wordt bijvoorbeeld extreem boos of verdrietig, je klapt dicht, je voelt je gepasseerd, je loopt weg of vertoont ander ondermijnend gedrag. Herkenbaar? Dat is niet zo gek. Dit soort niet helpende interactie-patronen komen veel in teams én in organisaties voor.

Het fundament

Als jij wilt bouwen aan vertrouwen in jouw team dan zul je moeten beginnen bij het fundament: bij jezelf, door als manager het goede voorbeeld te geven. En door met elkaar te zorgen voor mentaal en fysiek gezonde collega’s.

Wil jij hiermee aan de slag? Stuur me een berichtje om eens vrijblijvend hierover van gedachten te wisselen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *