Geklaag over de veiligheid in je team

Hoor je vaak dat het ‘niet veilig genoeg is in het team’? Het is zaak daar als manager iets mee te doen. Nee je staat er niet alleen voor. Maar het is wel van belang dat jij een belangrijke eerste stap zet. Check de video voor een zacht duwtje in de rug.

Hoezo onveilig?  

Regelmatig heb je mensen aan je bureau die klagen dat ze zich niet echt uitspreken in de groep. Of in het teamoverleg. En daar zie je een bijzondere paradox in. Het is niet veilig dus ik spreek me niet uit. En andersom: door je niet uit te spreken wordt het ook nooit veilig.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de teamleden die dit ook zo voelen, maar het niet met jou delen. Dit wil je niet. Het is belangrijk dat mensen zich uitspreken als ze ergens mee zitten en het is ook belangrijk dat ze elkaar aanspreken – als dat nodig is. Dus je mag – met elkaar – aan de slag!

Werken aan de sociale of psychologische veiligheid is de basis. Om zo de verbinding met elkaar te blijven voeden, lekker samen te werken en met elkaar resultaten te boeken.

In deze video inspireer ik je met een krachtige aanpak om hiermee te beginnen. Géén quick fix – maar dat wist je denk ik al ;-).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *